OBSERVERA!! Dessa sidor är numera utdaterade. Kursens websidor finns i Lisam.
Institutionen för systemteknik
Göm meny

Laborationer TSEA57

Observera! TSEA57 samläser med TSEA82. Den information som finns här är det som särskiljer TSEA57 från TSEA82, samt länken till elektronisk labanmälan för TSEA57. För information om laborationerna i ht1 se kurshemsidan för TSEA82, under länken Laborationer.

Kursen TSEA57 har 6 laborationer, 4 i ht1 och 2 i ht2. Labbserien inleds med en introducerande labb, Lab A, som ett resultat av önskemålet från föregående års I-studenter om att få möjlighet till att bekanta sig med miljö och utrustning innan dom reguljära laborationerna sätter igång.

Laborationerna är centrala och allt som behandlas på föreläsningarna praktiseras i laborationerna. Laborationerna kan betraktas som relativt "tunga" och arbetsintensiva men också mer givande.

Alla laborationer kan betraktas som "miniprojekt", utan direkta stegvisa instruktioner. Ibland finns dock givna kodskelett och direkta instruktioner men för det mesta behöver man tänka ut egna lösningar för att nå laborationens mål. Det är därmed viktigt att vara väl förberedd inför varje laboration. Om det finns oklarheter eller om man har problem med laborationsförberedelser så går det naturligvis bra att ställa frågor, framför allt på den labförberedande lektionen.

Observera! För att bli godkänd på en laboration måste man, förutom att vara närvarande, ha ett aktivt deltagande och genomarbetade lösningsförslag. Labhandledaren kan tänkas vilja diskutera dina lösningsförslag och har rätt att avvisa studenter som inte är tillräckligt förberedda.

Anmälan till laboration

För att säkert få plats i labsalen behöver man vara anmäld till laborationen via en elektronisk labanmälan till TSEA57. Det faktum att labtiden finns i ditt schema är ingen garanti för att du får labba, det upplyser dig dock om när du allra helst bör labba. Det är alltså labanmälan som gäller.

OBSERVERA! Antalet labtillfällen är av utrymmesskäl begränsade till ett tillfälle per laboration och student. Det är alltså viktigt anmäla sig till *ALLA* laborationer innan första labtillfället för att säkert få plats. Erfarenheten visar att det annars lätt blir så att många väljer att inte utnyttja sina labtillfällen i början av labserien utan hoppas på att kunna göra det senare, då det naturligtvis är fullt.

Kom i tid! Enligt schemat börjar laborationen kvart över, men labsalen öppnas typiskt vid hel timma (utan akademisk kvart). Är du inte i labsalen kvart över så anses din bokning inte längre gälla, varpå den istället blir tillgänglig för den som eventuellt står först i kö utanför labbet.


Informationsansvarig: Anders Nilsson
Senast uppdaterad: 2015-08-26