OBSERVERA!! Dessa sidor är numera utdaterade. Kursens websidor finns i Lisam.
Institutionen för systemteknik
Göm meny

Projektarbete

Projektarbetet sker i en grupp om 6 studenter. Varje grupp väljer en av ett antal föreslagna uppgifter. Det är också möjligt att hitta på en egen uppgift (måste godkännas av beställare). Dock så medför det vissa risker då handledare och beställare saknar erfarenhet av nya påhittade projekt, och att det därför typiskt innebär en hel del extra arbete för projektgruppen.

Projektarbetet innebär konstruktion av både hårdvara och mjukvara, från kravspecifikation till färdig produkt. Komponenter, datorer och instrument hålles tillgängliga i för kursdeltagarna åtkomliga lokaler. Projektarbetet ska bedrivas enligt LIPS-modellen. Modellen anger regler för bland annat projektplaner och teknisk dokumentation.

HT1

Projektet specificeras och planeras via olika dokument såsom kravspecifikation, systemskiss, designspecifikation, projektplan och tidplan. Till stöd för det ges ett antal föreläsningar och för praktisk förberedelse genomförs ett par laborationer.

HT2

Det praktiska arbetet med att konstruera, bygga och programmera utförs, och kursen avslutas med ett antal presentationsseminarier med obligatorisk närvaro där projektgrupperna redovisar sina konstruktioner. Vid seminarierna kommer lärare från Språkcentrum att närvara för en utvärdering av projektgruppens framförande.

I samband med seminarierna deltar sedan projektgrupperna i en tävling (alternativt demonstrerar projektresultatet).

När tävling/demonstration är genomförd ska konstruktionen demonteras (viras ned). Samtliga komponenter, verktyg och nycklar återlämnas till handledaren. Återlämningen ska göras så snart som möjligt efter demonstrationstillfället.


Informationsansvarig: Anders Nilsson
Senast uppdaterad: 2022-08-23