Göm meny

Datorer Reglerteknik

Support av datorer inom ämnesområdet reglerteknik ges av tus-gruppen. Tus-gruppen försöker åtgårda hårdvaru och mjukvarufel så snabbt som möjligt då information om felen kommit in. Fel anmäls till support@isy.liu.se.
Har du en egen lösning på ett problem som du får förklara ofta för andra eller en bättre lösning på ett problem som finns beskrivet på någon av websidorna? Snälla, hjälp då oss att hjälpa er. Skicka ett e-mail till support och berätta så kan vi lägga upp lösningen här eller på en angränsande websida.

Datorer med Windows som operativsystem

Det rekommenderade stället att lagra filer på är i My Documents. Skrivbordets lagringsyta ingår i profilens som är begränsad i storlek (vilket rekommenderas) till 30 MB. Ju större profil man har desto längre tid tar det att läsa in den vid inloggning.
Följande program finns installerad på alla reglertekniks datorer: AcrobatProfessional, Aspell med svensk och engelsk ordlista, CygwinX, EmacsW32 + AucTeX, Firefox, Flashplayer, GhostView + Ghostscript, Jre (java), MediaPlayer Classic, MediaPlayer10, Microsoft Virtual Desktop, Microsoft SyncBoy, Miktex 2.5, Office2003Pro (Word, Excel och PowerPoint), PuTTY (terminal med ssh), QuickTime Alternative, Real Alternative, Skype (IP-telefoni), Sophos (antivirus), TeXPoints, Thunderbird, TortoiseCVS, WinSCP, XPTools, 7-Zip
Kända problem och ofta ställda frågor hittar ni på faq-sidan för Windows. Det finns en mailman-epostlista som man kan anmäla sig till om man är intresserad av och vill veta vad som händer med installationen av Windows.

Datorer med Linux som operativsystem

Kända problem och ofta ställda frågor hittar ni på faq-sidan för Linux. Det finns en mailman-epostlista som man kan anmäla sig till om man är intresserad av och vill veta vad som händer med installationen av Linux.

Mappning filsystem

Windows UNIX
\\discworld\cvs /sw/cvs/repository
\\discworld\edu /site/edu
\\discworld\home_rt /home/rt
\\discworld\rt /proj/rt
\\www\rt /sw/www/rt
\\www\ /sw/www

Bärbara datorer vid reglerteknik

Det finns 12 stycken bärbara datorer för utlåning inom reglerteknik. Utlåningen av bärbara datorer hanteras av tus-gruppen. Den som lånar är själv ansvarig för att bokningar görs korrekt samt att datorn lämnas tillbaka.
Bokningen av laptops sker via lokalbokningsystemet (observera att det är hela e-post adressen inkl. @isy.liu.se som är användarnamnet).
Alla laptopar har samma grundinstallation, en diskimage. Vid ev. problem rensas disken och en ny diskimages laddas in.
Inloggning: första gången man loggar in på en dator kan man behöva ansluta den till ett isy-logon uttag (obs ej samma som netlogon, prata med någon i TUS om hjälp med detta behövs). Inloggningsuppgifterna sparas då lokalt så att man kan använda datorn utan att nätverket är inkopplat.
Ett lokalt administratörskonto finns att tillgå vid behov dock inte vid normal användning (rtadm).

AucTeX

Manual

Emacs

Tyvärr är inte olika versioner av emacs kompatibla med varandra, olika versioner, dels inom Windows, inom Linux och mellan Windows/Linux. Mao en och samma configurationsfil (.emacs) tolkas olika av olika emacs-versioner vilket medför att man kan få problem om man byter mellann operativsystemen och/eller kör olika typer av emacs.

Tortoise CVS

Allmänt om CVS för reglerteknik.
Kort användarhandledning till Tortoise CVS.
Faq för Tortoise CVS.


Senast uppdaterad: 2012-06-21