Projektet

Projektet ingår i kursen ”TSRT10 Reglerteknisk projektkurs , CDIO” vid Linköpings Universitet och det utförs av projektgruppen MinenMarker. MinenMarker består av sju medlemmar från Linköpings Universitet (läs mer under fliken ”Medlemmar”). Beställare är Jonas Callmer från institutionen för systemteknik vid Linköpings Universitet och kund är Torbjörn Crona, Saab Bofors Dynamics.

Grundtanken med projektet är att MinenMarker ska utveckla en minröjningsbandvagn som ska detektera minor (i form av magneter) och ange positionerna för dessa minor så bra som möjligt. Därför kommer en del arbete behöva läggas på positioneringen av bandvagnen för att så bra som möjligt precisera minornas position. Vid minsökning är det viktigt att veta att man avsökt hela området som ska avsökas, vilket även gör att positioneringen är viktig så att man kan säkerställa att bandvagnen sökt av området. Ruttplanering är även en del av projektet, för att göra avsökningen efter minor så effektiv som möjligt.

Projektet utförs åt kunden Saab Bofors Dynamics, som står för material och tre handledare. Institutionen för systemteknik vid Linköpings Universitet bidrar med en handledare samt ett projektrum på institutionen som MinenMarker kan arbeta i. MinenMarker har under projekttiden 1680 timmar att tillgå (hösten 2012).

Projektet består av tre olika delar. Först är det en förberedande del med mycket dokumentskrivning och planerande. Sedan är det huvuddelen av projektet med arbete med minröjningsbandvagen. Efter det så är det en avslutande del med mer dokumentskrivning och en projektkonferens.